Laat je toch niet gek maken!

We proberen steeds meer om gezonder te leven. We zijn meer gaan sporten, letten beter op onze voeding en voorzien onszelf van het beste en duurste gereedschap om ons te helpen gezonder te leven. Of lijkt het er misschien op dat we gewoon de nieuwste trends volgen??

Aanvallen!
Vanaf zo veel mogelijk fronten tegelijk wordt de aanval op ons, de consument, geopend. Van aanlokkende aanbiedingen als wallen wegwerken, vet wegzuigen, gespierde nepborsten, extra super gezonde voedingsprodukten tot aan kettlebell trainingen. Dit moet er allemaal voor zorgen dat we mooi, jong en fit blijven. De lijst van mogelijkheden en ook de vraag ernaar groeit haast per dag. En dat zal z’n redenen hebben. Zo vinden bijvoorbeeld neuro-marketingspecialisten steeds betere methoden om ons te overtuigen dat het toch echt belangrijk is om een six pack te hebben, dat je met dit cremmetje echt je rimpels weghaalt en dat light produkten echt wel gezond zijn. Het komt er eigenlijk op neer dat we worden overtuigd om te voldoen aan een gedicteerd schoonheids- en gezondheidheidsideaal. En dat overtuigen lukt ze aardig.

Verward, geobsedeerd en met het gevoel van MOETEN
Met verbazing kijk ik al enige tijd om me heen om te zien hoe mensen aan het worstelen zijn om ook maar enigszins te kunnen en te willen voldoen aan wat de bladen en andere media ons voorschrijven. En net als ze heel obsessief een minuscuul klein beetje op weg zijn daaraan te voldoen, lezen we met z’n allen dat smoothies en superfoods toch niet zo super zijn als we denken. Dus volgen we braaf de nieuwste bewering van de “specialisten” en eten we voortaan allemaal super dure zaadjes en drinken we heel dwangmatig 2 liter water per dag; het liefst heel speciaal en heel duur bronwater (want dat is beter) en slaan we massaal kettlebells in, omdat die nu echt zorgen voor dat strakke en gespierde lichaam; sterker nog, het buikvet verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Wat doen we nu echt aan gezond leven?
We doen ons best om sportief te zijn. We passen zelfs onze dagelijkse kleding erop aan. In Amerika wordt de spijkerbroek zelfs en masse verruild voor sportief uitziende kleding, die natuurlijk ook nog ultra light weight & absorbing is. Daarnaast drinken we meer dan ooit high turbo energy drankjes.
En daar sta je dan, in je sporty outfit en je super boost drankje in de ene hand en in de andere hand nog je autosleutels, te wachten op de lift om van de begane grond naar de eerste verdieping te gaan.

Om vervolgens niet te begrijpen hoe het toch komt dat we maar niet afvallen en waarom die stress maar niet verdwijnt.

Kleine stapjes in het dagelijkse leven kunenn echt een wereld van verschil maken. Daarvoor is wel zelfkennis en bewustwording nodig.

Previous

Next